Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto miodowe z bezą kokosową"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 133
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1202
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5425
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6563
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 133
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1202
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5425
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6563
Składniki
Ciasto: suche wymieszaj, dodaj mokre, wyrób. Upiecz cztery placki (12 min w 180°C). Beza: białka i cukier ubij, dodaj wiórki. Piecz na złoto w 200°C.
Krem: budyń ugotuj na mleku z miąższem wanilii i cukrem. Ostudź. Utrzyj z miękkim masłem. Słonecznik upraż. Cukier stop w rondelku, dodaj masło, połącz. Wsyp słonecznik, podgrzej.
Blaty miodowe przełóż kremem, w środku ułóż bezę. Posmaruj masą słonecznikową.
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie