Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Maxi king bez pieczenia
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 33
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 347
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 45
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85603
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 159
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 33
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 347
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 45
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85603
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 159
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i warstwą kakaowych herbatników. Wykładamy połowę przygotowanego kremu i układamy maślane herbatniki. Wykładamy masę kajmakową. Jeśli cała puszka to dla was za dużo dajcie mniej :) Rozsmrowujemy pozostały krem śmietanowy i przykrywamy to warstwą maślanych herbatników. Wkłądamy do lodówki Czekoladę połamać na mniejsze kawałki wlać mleko i całość rozpuścić nad parą wodną. Gdy czekolada się przestudzić dodać 50 g pokruszonych orzeszków i wymieszać. Polewę rozsmarować po cieście. Wierzch posypać pozostałymi orzeszkami. Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!