Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasto :)
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 980
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 980
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
Porzeczki umyć i osuszyć. Masło roztopić i wystudzić. Połączyć w jednym naczyniu maślankę,jajka i masło a w drugim przesianą mąkę z sodą,cukry i mak a następnie dodać porzeczki i delikatnie wymieszać. Obie masy połączyć dokładnie krótko i delikatnie mieszając. Zrobić kruszonkę : połączyć składniki na kruszonkę rozcierając palcami do uzyskania struktury grudek. Ciasto przełożyć na blachę i posypać przygotowaną kruszonką. Piec w temp 180 st ok 40 min do tzw "suchego patyczka" Smacznego :)