Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto na maślance z owocami. Jest tak proste, że nie sposób go zepsuć. Przygotuj je na wizytę gości, gwarantujemy, że nie zostaną po nim nawet okruszki.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 87
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 86
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5509
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 666
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 87
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 86
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5509
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 666
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy ze sobą.
Do oddzielnego naczynia wbijamy jajka, ubijamy je mikserem lub przy użyciu rózgi kuchennej. Dodajemy maślankę i olej. Mieszamy składniki.
Do mokrych składników przesypujemy suche. Wszystko razem mieszamy do momentu powstania jednolitej masy.
Blaszkę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy. Na wierzchu układamy owoce. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut.
Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika studzimy na kratce. Przestudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem.