Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto maślane z duetem porzeczek"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 63
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2095
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 63
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2095
Składniki
Przepis przysłała Aneta Kurdybelska z Myszkowa.
Ciasto: zagnieć. Ciasto podziel na pół. Jedną część włóż do zamrażalnika na pół godziny, drugą wyłóż blaszkę (25 na 25 cm), formując brzegi. Schłodź. Owoce umyj, osusz, posyp mąką ziemniaczaną i połową cukru pudru. Ciasto posyp bułką tartą, ułóż owoce. Białka ubij z resztą cukru pudru, rozsmaruj na cieście. Zamrożone ciasto zetrzyj na tarce na owoce. Piecz godzinę w 150°C.Źródło: Chwila dla Ciebie