Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchwiowo-buraczane"
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6576
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 142
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1209
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5517
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6576
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 142
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1209
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5517
Składniki
ok. 80 minut
Rodzynki namoczyć w rumie. Marchew, buraka i jabłka obrać i drobno zetrzeć na tarce. Jajka ubić z cukrem na pianę. Dodać olej, posiekane orzechy, startą marchew, buraka i jabłka oraz rodzynki. Pod koniec delikatnie wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i szczyptą soli. Ciasto nałożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką blachy.
Blachę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec 60 minut. Odstawić do wystudzenia. Pokroić na porcje, udekorować kleksem kwaśnej śmietany i malinami lub tylko poprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco