Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z rodzynkami to ciasto bardzo mięciutkie, pulchne, ale przede wszystkim wilgotne i bardzo smaczne. Rodzynki dodały ciastu dodatkowego smaku , robi się szybko i jest proste w przygotowaniu, aby uwierzyć to trzeba spróbować. Polecam.
tortownica, tarka, mikser,
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Masło dokładnie utrzeć z cukrem, następnie dodawać cały czas miksując jajka. Do masy przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać startą marchewkę oraz rodzynki i wymieszać do połączenia składników. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i delikatnie wysypanej bułką tarą tortownicy. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut, najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Tortownica o średnicy 24 cm. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia 50 minut