Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowe z bananami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 55
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 55
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce do misy. 2. Dodaj spażone rodzynki, pokruszone orzechy i rozgniecione banany. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, oraz cukier i cynamon. Dolej aromat cytrynowy oraz olej i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj. 3. Okrągłą blaszkę wyłóż folią aluminiową, wlej przygotowaną masę i piecz około godziny w piekarniku rozgrzanym do 170°C. 4. Gotowe ciasto polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.
<strong>Przepis nadesłała: Zofia Łaksa</strong>Źródło: Kurier TV