Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto świetnie się będzie nadawało na świąteczny stół.
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4365
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 117
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4365
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 117
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 169
Składniki
Marchewkę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Orzechy włoskie kroimy na małe kawałki.
Piekarnik nastawiamy na 180°C.
Jajka ubijamy mikserem z cukrem. Zaczynamy powoli dolewać olej Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą.
Ciasto powinno być gęste. Dodajemy cynamon. Na końcu wsypujemy odciśniętą marchewkę i orzechy, mieszamy ostatni raz.
Wlewamy ciasto i pieczemy je ok. 45-55 min. sprawdzać patyczkiem czy już jest upieczone Blaszka 25x30cm
Polewa: Serek ucieramy za pomocą miksera z cukrem pudrem. Masą smarujemy wierzch ciasta i schładzamy w lodówce