Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste i nieskomplikowane w przygotowaniu ciasto marchewkowe. Dodatek marchewki sprawia że ciasto jest wilgotne i bardzo smaczne a jeszcze ta polewa z serka to już niebo w gębie.
tarka, tortownica, mikser, rondelek, papier do pieczenia,
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1027
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1027
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka ubijamy mikserem z cukrem, cały czas ubijając cienkim strumieniem wlewamy olej. Przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Po wymieszaniu dodajemy startą marchewkę oraz posiekane orzechy włoskie( gdyby marchewka miała za dużo soku, należy ją co nieco odcisnąć). Całość mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 26 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 45- 50 minut. (najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto smarujemy polewą z serka topionego lub posypujemy cukrem pudrem. Polewa; Masło wkładamy do rondelka i rozpuszczamy na małym ogniu razem z serkiem topionym kremowym , następnie miksujemy powstałą masę z cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.