Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marchewkowe"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6602
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1233
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5735
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6602
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1233
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5735
Składniki
Masa: jabłka zetrzyj na tarce, posyp cukrem i cynamonem, podlej wodą, podduś. Budyń rozrób z mlekiem. Wlej do jab łek, gotuj, aż masa zgęstnieje.
Ciasto: marchewki pokrój, podduś z łyżeczką masła. Zmiksuj. Masło stop, ostudź. Drożdże, po łyżeczce cukru i mąki oraz mleko rozrób. Resztę mąki, masło, sól, cukier, wyrośnięte drożdże, jajko, żółtko i marchewkę zagnieć. Ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkuj, rozsmaruj masę. Zwiń, pokrój na plastry. Ułóż ciasno w tortownicy. Piecz 40 min w 170°C.
<strong>Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie