Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby ciasto było FIT zamiast mąki można dodać zmielone płatki owsiane/żytnie.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach.
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek. Do ubitej piany powoli dodawać żółtka.
Do jednolitej masy dodawać powoli marchew i olej.
Bakalie drobno posiekać i dodać do masy.
Następnie dodać miód i wszystkie sypkie składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.
Masę wlać do formy (30X11). Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.