Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
jaja wbijamy do naczynia
dodajemy cukier
miksujemy do puszystej piany
kiedy skończymy miksować no sitka przekładamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesiewając mieszamy delikatnie mieszając w jedną stronę nie wyciągając łyżki dopiero na końcu kiedy skończymy mieszać można wyjąć
całość wylewamy na blachę wyłożoną papierem i natłuszczoną
pieczemy w 180 stopniach aż zbrązowieje
wyjąć przestudzić
ananasy kroimy w kawałki wykładamy na biszkopt
gotujemy budyń jak na opakowaniu wylewamy gorący na ananasy
jabłka przesmażone wykładamy na budyń
a na końcu dajemy galaretki
całość do lodówki na 30 minut