Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z brzoskwiniami i kremem o smaku Latte Macchiato.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1004
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1004
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Masło ucieramy razem z cukrem, dodajemy cukier waniliowy. Do utartego masła dodajemy pojedyńczo jajka. Mąkę mieszamy razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Makę dodajemy na przemian z mlekiem do masy. Masę przekładamy do formy wielkości 20x25 cm i pieczemy przez ok.20-25min w temp.180 stopni. Po upieczeniu ciasto całkowicie studzimy. Żelatynę mieszamy z zimną wodą i zostawiamy żeby zaczęła pęcznieć. Na wystudzone ciasto wykładamy odsączone z soku na mniejsze kawałki pokrojone brzoskwinie. Kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy jogurt oraz mascarpone, mieszamy. Masędzielimy na dwie porcje, do jednej połowy dodajemy cappuccino w proszku. Żelatynę lekko podgrzewamy i mieszamy z odrobiną kremu by wyrównać temperaturę, dzielimy na pół i mieszamy z obydwoma kremami. Połowe białej masy wylewamy na brzoskwinie, na górę wylewamy całą masę cappuccino a na nią resztę białego kremu. Wierzch posypujemy kakao bądz startą czekoladą.