Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle efektowne ciasto, które zasmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Wszystko za sprawą kolorowych galaretek, śmietanowego nadzienia i miękkiego biszkoptu.
Blaszka 24x24 cm
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14406
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 85
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 227
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14406
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 85
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 227
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Składniki
Galaretki. Każdą z galaretek rozpuść w 250 ml wrzącej wody. Przelej do prostokątnego naczynia, odstaw do wystygnięcia, a następnie włóż do lodówki, aby stężały. Gdy będą gotowe potnij je w zgrabną kostkę – ¾ galaretek użyj do masy śmietanowej. ¼ pozostaw do dekoracji.
Biszkopt. Biała oddziel od żółtek. W wysokim naczyniu ubij białka na sztywną masę, pod sam koniec wsyp cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku i miksuj jeszcze przez chwilę. Gdy składniki się połączą wsyp mąkę i wlej olej – wszystko delikatnie wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Ciasto przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 20 minut w 170 stopniach C.
Masa śmietanowa. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno dodając 2 łyżki cukru pudru. Pod sam koniec miksowania dodaj ser mascarpone i ubijaj jeszcze przez chwilę. Do tak powstałej masy dodaj pokrojone galaretki.
Biszkopt podziel za pomocą noża na dwa cienkie blaty. Na dolny wyłóż masę śmietanową wraz z galaretkami. Przykryj drugim kawałkiem, na którego wierzchu rozłóż pozostałą część galaretek i oprósz wiórkami kokosowymi.