Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w wykonaniu, zawsze się udaje.
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 43
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7236
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 43
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7236
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie części, jedną część większą. Włożyć na godzinę do zamrażalnika. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Większą część ciasta zetrzeć na blachę na tarce o dużych oczkach. Śliwki umyć, pokroić na połówki, wyjąć pestki i ułożyć na cieście.
Ubić pianę z białek na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać. Pod koniec ubijania dodać kisiel i wymieszać. Pianę wyłożyć na śliwki.
Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce i wyłożyć na pianę.
Piec w temperaturze 160 stopni około godziny aż ciasto odskoczy od blachy lub do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.