Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 51
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 90
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 51
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 90
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Ciemne ciasto: Żółtka ubić z cukrem na pianę. Wsypać przesianą mąkę z kakao i proszkiem. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek,wymieszać.
Ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem . Wymieszać z wiórkami.
Krem: Jajka ubić z cukrem nad parą,do zgęstnienia. Po wystudzeniu utrzeć z masłem.
Kokosowiec: Ciemne ciasto wlać na wyłożoną papierem do pieczenia formę o wymiarach 25 x 40 cm. Na wierzch wyłożyć łyżką ciasto kokosowe.Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.30 minut w temp.180 stopni C. Wystudzone ciasto posmarować masą. Udekorować polewą.