Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cos dla miłośników kokosu:). Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu i zawsze sie udaje.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 215
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 381
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 265
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 215
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 381
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 265
Składniki
CIASTO: wszystkie składniki wsypuje do miski, a następnie rekami przesiewam przez palce. (NIE ZAGNIATAĆ). Z ciasta ma wyjść kruszonka. Następnie na wysmarowana i oprószoną bułka tarta blaszkę (o wymiarach ok 23x30-taka mam) wysypuje równo to ciasto.
Starte na grubym tarle jabłka wyciskam z nadmiaru soku i wykładam równo na ciasto. Ja posypuje jeszcze cynamonem, bo lubię:)
PIANA KOKOSOWA: Ubijam piane z białek, dodaje cukier puder-ciągle ubijam na sztywno! Teraz wsypuje partiami kokos i mieszam delikatnie już za pomocą łyżki. Po dokładnym wymieszaniu wylewam piane na jabłka, wyrównuje. PIEC ok 35-40 min w temp. 170 stopni. SMACZNEGO