Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i tanie ciasto.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Ubijamy białka z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną masę. Dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Wkładamy gotowe ciasto na blachę i pieczemy 30 min.w 160stopniach. Gdy wystygnie kroimy ciasto na pół. Pierwszą część smarujemy masą nugatową. W 700 ml śmietany rozpuszczamy kawę. Następnie ubijamy z śmietan fix i 3 łyżkami cukru krem. Rozsmarowujemy go na masie nugatowej i przykrywamy drugim plackiem. Ubijamy resztę śmietany i smarujemy ciasto. Na koniec posypujemy kakao i schładzamy.