Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto karpatka z masą śmietankowo-budyniową polana mleczną i białą czekoladą. Polecam wypróbowanie przepisu.
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 173
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 55
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 340
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 395
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 173
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 55
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 340
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 395
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Składniki
Ciasto; Do rondelka wlewamy wodę i dodajemy masło, doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, najlepiej rózgą. Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając około 2-3 minuty ( ciasto musi być gładkie i odchodzić od rondla). Studzimy. Następnie miksując dodajemy po jednym jajku oraz proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na 2 części. Formę prostokątną o wymiarach ok. 35x 24cm smarujemy masłem i posypujemy mąką. Połowę ciasta wykładamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. To samo robimy z drugą częścią ciasta.
Masa; Budyń gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Studzimy. Masło miksujemy na puszysty krem, stopniowo dodajemy masę budyniową, miksujemy aż się składniki ładnie połączą. Śmietanę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy z masą budyniową. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Łączymy z masą. Masę wykładamy na spód ciasta, przykrywamy drugą częścią ciasta. Czekolady rozpuszczamy, polewamy ciasto. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)