Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to ciasto. Na jednym kawałku się nie skończy.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 209
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 209
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka i nadal ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do piany ubitej z żółtkami i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt. Ostudzić i przekroić na dwie części.
Ubić śmietanę. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy i cukier puder. Cukru dodajemy według uznania. Masą smarujemy jedną część biszkoptu i przykrywamy drugą.
Na wierzch wykładamy masę kajmakową. Słonecznik prażymy. Posypujemy ciasto.