Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kardynał zawdzięcza swoją nazwę czerwonemu wnętrzu wypełnionemu żurawinami. Posypane kruszonką smakuje obłędnie o każdej porze roku.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1635
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1635
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Składniki
Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym zmiksuj na wysokich obrotach, aby powstała jasna oraz puszysta masa. Wlej maślankę i ucieraj na niższych obrotach. Dodaj olej, wlewając go cienkim strumieniem, nadal miksując.
Mąkę pszenną wraz z proszkiem do pieczenia przesiej. Dodaj do masy na ciasto, a następnie zmiksuj do połączenia składników. Żurawinę wymieszaj z mąką. Ciasto przełóż do formy, a następnie posyp je owocami.
Teraz przygotuj kruszonkę. Dokładnie wymieszaj miękkie masło, cukier i mąkę. Rozetrzyj w taki sposób, aby powstały niewielkie grudki. Wymieszaj masę z wiórkami kokosowymi. Ciasto piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po tym czasie posyp je kruszonką i zostaw na kolejne 30 minut. Odstaw do wystygnięcia.