Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z gatunku tych typowych, suchych, idealnych do kawy czy herbaty. Polecam wszystkim, którzy uwielbiają kokos.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 82
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1091
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 125
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 82
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1091
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 125
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Drożdże rozetrzeć ze śmietaną, cukrem i kakao. Na stolnicy przesiać mąkę, dodać margarynę i jajko. Składniki posiekać nożem, wlać drożdże z cukrem. Zarobić ciasto i przykryć ściereczką na pół godziny. W tym czasie przygotowujemy masę kokosową, czyli należy ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier puder, nadal ubijać, aż piana będzie jednolita. Do piany dodać kokos, delikatnie wymieszać całość. Lekko wyrośnięte ciasto rozwałkować, rozsmarować na nim masę kokosową, zawinąć jak roladę. Piec w podłużnej, wąskiej formie, w nagrzanym piekarniku. Czas pieczenia: 50- 60 minut. Temperatura pieczenia: 180 stopni, można zmniejszyć pod koniec pieczenia do 160 stopni. Upieczone ciasto można polać polewą czekoladową albo polukrować. Smacznego.