Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kajmakowe bez pieczenia składa się z trzech warstw, które idealnie łączą smaki: czekoladowy, kajmakowy i śmietanowy.
Blaszka o wymiarach 30x24 cm.
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 20
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1032
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 711
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 209
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 308
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 20
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1032
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 711
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 209
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 308
Składniki
Masło umieść w dużej misce. Ucieraj przez kilka minut na gładki puch. Powinno zrobić się jasne i puszyste. Stopniowo dodawaj kajmak, nie przerywając miksowania. Połącz składniki.
Śmietanę i mascarpone umieść w jednym naczyniu. Ubij na sztywną masę, wtedy dodaj jeszcze cukier i krótko zmiksuj do połączenia składników, najlepiej na niskich obrotach.
Biszkopty wyłóż jako spód formy o wielkości 30x24 cm. Przełóż masę kajmakową, a na to wyłóż krem śmietanowy. Zetrzyj na wierzch czekoladę. Przełóż do lodówki i zostaw na minimum 12 godzin do stężenia.