Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miało być sypane cukrem pudrem,ale z polewą rozpływającą się po cieście jest o niebo lepsze. Ciasto jest pysznie nasączone ,tylko zajadać.Serdecznie polecam:)
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puch.Margarynę rozpuścić i wystudzić. Do jajek dodać mąkę,proszek do pieczenia,olejek,kisiele,jogurty,wlać margarynę i wszystko zmiksować na gładką masę. Gruszki obrać i pokroić na ćwiartki wybierając środki. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,wyrównać i ułożyć ćwiartki gruszek. Dać do nagrzanego piekarnika i piec ponad godz.w 190st.góra -dół do złotego koloru. Ciasto wystudzić i zrobić polewę. Cukier,kakao,masło i wodę rozpuścić do gładkiej masy. Lekko przestudzić dodać spirytus i rozlać po cieście. .
Dać do lodówki,by polewa trochę stężała ,nie wylała się cała z ciasta.
Smacznego życzę!