Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto jaglane w polewie czekoladowej"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 283
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4989
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 283
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4989
Składniki
Kaszę jaglaną zalej mlekiem, dodaj cukier, wiórki kokosowe i gotuj do miękkości 25 minut od momentu wrzenia.
Do wystudzonej kaszy dodaj cukier, sok oraz gęstą część mleczka kokosowego. Całość zblenduj.
Na natłuszczoną i posypaną wiórkami tortownicę wylej ciasto i piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Roztopio ną czekoladę połącz z mlekiem. Polej nią gotowe ciasto. Wierzch posyp pestkami granatu.
<strong>Przepis nadesłała: Monika Kubacka</strong>Źródło: Kurier TV