Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto jabłkowe z czekoladowym nadzieniem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 203
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 203
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 105 minut
Obydwie czekolady posiekać, stopić, podgrzewając na małym płomieniu, cały czas mieszając. Przestudzić. W tym czasie jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w grubą kostkę. Jajka ubić z solą, cukrem i cukrem wanilinowym.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Porcjami wsypać do ubitych jajek. Dodać kawałki jabłek. Delikatnie wymieszać ciasto łyżką.
Blachę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec przez 40 minut. Odstawić do wystudzenia. Białka ubić, utrzeć razem z cukrem pudrem i cynamonem na gładki lukier. Posmarować nim wystudzone ciasto. Udekorować jabłkami.Źródło: Życie na gorąco