Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia,szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Przepis z netu trochę go zmieniłam. Serdecznie polecam:)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 927
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 927
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Tortownicę 25/25 wyłożyć folią aluminiową. Na spód dać warstwę herbatników oraz pokrojone brzoskwinie. Ugotować krem z kaszy manny. Sok wlać do rondla,zagotowac i stopniowo wsypywać kaszkę ciągle mieszając.Gotować 5 min. Dodać masło i zmiksowac. Połowę ciepłej masy wylać na brzoskwiniena wierzch ułożyć drugą warstwę herbatników ,a na nie plasterki bananów. Zalać drugą połową masy. Przykryć wierzch folią i dać do zimnego miejsca na kilka godz.żeby dobrze zastygło. Zimne ciasto posypać startą czekoladą.
Smacznego życzę!