Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto francuskie z dynią, miodem i kardamonem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Dynię oczyść, zawiń w folię aluminiową i włóż do piekarnika. Podpiecz w temp. 170° C przez 15 minut. Zostaw do ostygnięcia i pokrój w drobne kawałki.
Dynię, razem z wiórkami kokosowymi, kardamonem, miodem i jednym jajkiem włóż do miski. Dodaj startą skórkę z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Ciasto francuskie rozwałkuj i pokrój na 8 kwadratów. Na środku każdego kwadratu ułóż nadzienie. Rogi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i złącz na środku.
Kieszonki posmaruj resztą roztrzepanego jaja i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180° C przez ok. 25 minut. Gdy ostygną, posyp je cukrem pudrem.Źródło: Na żywo