Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-11-2012
Ciasto francuskie z bananem i czekoladą to moja propozycja na coś słodkiego i błyskawicznego na stole.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 732
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 322
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 199
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 573
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 732
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 322
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 199
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 573
Składniki
Nastawić piecyk na 200 stopni C. Obrać banana i pokroić go na plasterki. Tabliczkę czekolady połamać na kawałki. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć po jednym plasterku banana i kawałku czekolady. Następnie skleić ciastka w prostokąty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W kubeczku rozkłócić jajko i posmarować nim ciastka po wierzchu. Piec ok 17- 20 minut od czasu do czasu sprawdzać czy oby nie mają już właściwego złotego koloru. Po wystudzeniu ciastek można je posypać cukrem pudrem.
Nastawić piecyk na 200 stopni C. Obrać banana i pokroić go na plasterki. Tabliczkę czekolady połamać na kawałki.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć po jednym plasterku banana i kawałku czekolady. Następnie skleić ciastka w prostokąty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
W kubeczku rozkłócić jajko i posmarować nim ciastka po wierzchu. Piec ok 17- 20 minut od czasu do czasu sprawdzać czy oby nie mają już właściwego złotego koloru. Po wystudzeniu ciastek można je posypać cukrem pudrem.