Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Filadelfia przygotujecie bez użycia piekarnika. Kruchy spód wykonany z sucharków przykryty delikatnym kremem śmietankowymi i udekorowany galaretką z owocami. Jego smak z pewnością na długo utkwi wam w pamięci. Zrobi furorę na każdym przyjęciu.
tortownica o średnicy 24 cm
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 81
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1087
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 81
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1087
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Sucharki rozgniatamy przy użyciu tłuczka lub wałka, następnie dodajemy do nich krem czekoladowy. Wszystko razem dokładnie mieszamy, tak aby postała zwarta masa.
Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczkowy spód przekładamy do formy. Wyrównujemy powierzchnię. Tortownicę wkładamy do lodówki.
Galaretkę do masy rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do wystudzenia.
Do miski przelej zimną śmietankę kremówkę, dodaj cukier puder i ubij składniki na sztywno. Następnie dodaj jogurt naturalny i wszystko razem wymieszaj. Na koniec dodaj przestudzoną galaretkę. Masę przełóż do formy, wyrównaj powierzchnię i ponownie wstaw tortownicę do lodówki.
Dwa opakowania galaretki rozpuść we wrzątku. Odstaw do wystudzenia. Owoce ułóż na wierzch ciasta. Tężejącą galaretkę przelej na wierzch ciasta. Gotowe ciasto Filadelfia wstaw do lodówki na minimum godzinę.