Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto na zimno Ferrero Rocher. Szybkie w przygotowaniu, idealnie słodkie, odpowiednie do herbatki.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 64
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 64
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Mascarpone i śmietankę ubijamy na sztywno. Odkładamy 1/3 masy wsypujemy cukier puder i mieszamy. Do pozostałej części masy wsypujemy pokruszone wafelki, orzechy i dwie łyżki masy kajmakowej. Dokładnie mieszamy. Na blaszkę 24x24 wykładamy herbatniki, następnie wykladamy masę z wafelkami, na to herbatniki. Smarujemy masą kajmakową, wykładamy kolejną warstwę herbatników. Na koniec wykładamy masę śmietankową. Wierzch ciasta posypujemy startą na dużych oczkach czekoladą. Chłodzimy w lodówce. Smacznego ;)