Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowe ciasto to obowiązkowa pozycja w jesiennym menu. Wypiek jest niezwykle aromatyczny dzięki przyprawom. Najlepiej smakuje podany wraz z kawą lub herbatą.
Keksówka (20x10 cm)
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 21
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85398
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 141
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 180
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 583
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 21
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85398
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 141
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 180
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 583
Składniki
Dynię pokrój w kostkę, ułóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez około 25 minut, do miękkości.
Gdy będzie gotowa przestudź ją i zblenduj na puree.
Banany obierz i dodaj do dyni, wlej mleko i ponownie zblenduj na gładką masę.
Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia do dużej miski. Dosyp cynamon i szczyptę kardamonu.
Suche składniki połącz z mokrymi i dokładnie wymieszaj.
Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem, piecz w 180 stopniach C do suchego patyczka (około 50 minut).