Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto jest proste w wykonaniu, szybkie, zawsze wychodzi i jest przepyszne
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 38
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 38
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
1. do miseczki wsypać 3 łyżki mąki, łyżkę cukru, dodać rozkruszone drożdże oraz letnie mleko, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 2. do miski wsypać mąkę, cukier, dodać wyrośnięte drożdże oraz pozostałe składniki ciasta, wymieszać i chwilę wyrabiać (gdyby ciasto było za rzadkie - dosypać więcej mąki), odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 3. z mąki, cukru i masła zrobić kruszonkę, 3. ciasto przełożyć do formy, ułożyć śliwki, odstawić na kilka minut w ciepłe miejsce, jak podrośnie, posypać kruszonką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175st, piec ok 35-40 min, smacznego