Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bez wygniatania, puszyste. Bardzo smaczne.
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 61
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 6619
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 61
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 6619
Składniki
Drożdże pokruszyć zalać ciepłym mlekiem, wlać ubite jajka z cukrem, rozsypać cukier waniliowy, szczyptę soli, skórka z cytryny, olej, przesiać mąkę. Ważne jest aby kłaść to w takiej kolejności.
Zostawić to na 1 gdz., wymieszać łyżką drewnianą. Składniki na dużą blachę.
Piec najpierw 10 minut na 100 stopni ( ja w termoobiegu piekę na 90 stopni), , a następnie w 180 - 170 stopni (ja w termoobiegu piekę w 165 stopni 22 minut sprawdzam zapałką).
Na górze tym razem przed pieczeniem posypałam jagodami, można z jabłkiem, brzoskwinią cienko pokrojoną, można też z kruszonką.
Smacznego!