Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto drożdżowe"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5286
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5286
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Składniki
Drożdże rozdrobnij w palcach, włóż do miski. Wsyp cukier i mąkę, wbij jajka. Zalej olejem i mlekiem (nie mieszaj!). Odstaw do wyrośnięcia na 12 godzin w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto delikatnie zamieszaj. Formę, np. keksową, posmaruj tłuszczem. Włóż ciasto, wierzch wyrównaj. Odstaw do wyrośnięcia na pół godziny w ciepłe miejsce.
Ciasto wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz 50 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 8, cena za porcję 0,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie