Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 37
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 37
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Składniki
Upiec biszkopt z 5 jajek. duża forma
Masa: z 1/2 litry mleka odlać 1/2 szklanki i rozmieszać 5 żółtek i 3 łyżki mąki zwykłej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 szklankę cukru. resztę mleka zagotować i wlać rozmieszane składniki i ugotować jak budyń. Wystudzić, utrzeć masło i margarynę połączyć z budyniem ciągle ucierając, wyłożyć na biszkopt i rozsmarować
Pianka: żelatynę zalać 1/2 szklanki wody , gdy napęcznieje rozpuścić na gorącym ogniu , ubić pianę z 5 białek z 1 szklanką cukru, wlać do tego ciepłą żelatynę , szybko mieszając wylać na masę.
Polewa: margarynę roztopić , dodać 2 łyżki kakao i 2 łyżki cukru mieszając. Gdy trochę ostygniewlać wlać roztrzepane jajko, mieszać do połączenia składników letnie wylać na piankę.