Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regiony Szkocji szczycą się swoimi lokalnymi wypiekami - a ciasto daktylowo-orzechowe łączone jest z okolicami Glamis. To proste, wilgotne i pyszne ciasto daktylowo-orzechowe, które nie wymaga użycia miksera.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 428
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 428
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Składniki
Daktyle pokrój w wąskie paski. Pokrojone daktyle zalej gorącą wodą, tak żeby były ledwie przykryte. Dodaj łyżeczkę sody i przemieszaj. Odstaw na 15 minut.
Posiekaj orzechy.
Rozpuść masło.
W osobnej misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz daktyli. Na końcu dodaj daktyle wraz z wodą, w której się moczyły. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodaj więcej gorącej wody.
Wlej ciasto do formy 23x30 cm i umieść je na środkowej półce piekarnika rozgrzanego do 180oC. Piecz 45 minut z termoobiegiem.
Smacznego!