Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto czereśniowe"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 65
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 65
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Składniki
Jajka ubij z cukrem na pianę. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i olej z 40 ml wody.
Formę wyłóż papierem do pieczenia i rozprowadź w niej ciasto. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 35 minut. Po upieczeniu rozkrój je poziomo.
Większą część kremówki ubij, dodaj kwaśną śmietanę i cukier puder. Żelatynę włóż do małej ilości wody, aby nasiąkła. Rozgrzej ją w pozostałej kremówce i dodaj do masy.
Włóż z powrotem do formy dolną część ciasta i posmaruj dżemem. Na nim rozsmaruj krem (trochę zostaw) i ułóż wydrylowane czereśnie. Przykryj górnym płatem ciasta i wstaw całość do lodówki.
Nugat rozgrzej i wylej na ciasto. Poczekaj aż polewa wystygnie i pokrój ciasto na kawałki. Każdy udekoruj resztą kremu i czereśnią. Czas przygotowania: ok. 85 min Cena porcji: ok. 3 zł Kalorie: porcja 309 kcalŹródło: Na żywo