Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 94
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 128
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 169
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 115
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 94
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 128
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 169
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 115
Składniki
12 herbatników wyłożyć na dno tortownicy. W garnku rozpuścić margarynę z czekoladą. Dodać ser i nadal podgrzewać i mieszać. Dodać miód i porcjami budyń w dalszym ciągu mieszając. Doprowadzić do zagotowania. Taką masę wyłożyć porcjami na herbatniki. Przykryć pozostałymi herbatnikami. Wystudzić. Zagotować ok 400 ml wody i dodać konfiturę. Dodać galaretkę i mieszać aż się rozpuści. Dodać wiśnie z nalewki . Pozostawić do lekkiego stężenia. Wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody i wystudzić. Zimną śmietanę ubić i dodać cukier puder. Mieszać i delikatnie dodawać rozpuszczoną galaretkę. Śmietanę wyłożyć na ciasto. Wyrównać i pozostawić do stężenia. Posypać płatkami czekoladowymi. Smacznego.