Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które zachwyci każdego, smaczne i tanie...
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 13
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5454
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 306
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28020
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 13
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5454
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 306
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28020
Składniki
Do rondla przełożyć: margarynę, cukier,dżem, wodę, kakao i wszystko razem zagotować na małym ogniu, do połączenia składników na jednolitą masę. Zostawić do ostudzenia.
Mąkę wraz z proszkiem przesiewamy przez sito. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę.
Do wystudzonej masy dodajemy żółtka i ubijamy mikserem. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem i dalej ubijamy. Na koniec dodajemy pianę z białek. Wszystko razem łączymy na jednolitą masę.
Ciasto wylewamy na blachę o średnicy 25x30 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. około 45 mi. do tzw. suchego patyczka (sprawdzamy czy ciasto nie klei się do patyczka). Po wystudzeniu ciasto dekorujemy polewą czekoladową ( przepis na polewę znajduje się na mojej stronie danutast1)