Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jako prezent, a w zasadzie suche składniki i przepis. Takie mieszanki można coraz częściej kupić w sklepach, ale ich ceny są koszmarne. Lepiej kupić ładny słój i zrobić samemu. A potem upiec razem z obdarowaną osobą. :)
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 101
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6602
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1234
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5741
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 101
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6602
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1234
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5741
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę keksówkę (30cm) wysmarować masłem.
W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej misce zmiksować jajka, mleko i olej. Partiami wsypywać suche składniki i mieszać przez ok. 5 minut, aż powstanie jednolita masa. Masę przełożyć do formy. Piec ok. 70 minut. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na 30 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :)