Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada i Kawa to brzmi doskonale. Zapraszam
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia (dno i boki).
W misce wymieszać dokładnie mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia. Przesiać składniki do większej miski. Wsypać do nich cukier i wymieszać wszystko.
Do drugiej miski wbić jajka, wlać maślankę i olej, wymieszać do połączenia składników. Następnie wlać ciepłą kawę i energicznie wymieszać.
Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać dokładnie. Mieszać do dokładnego połączenia składników, ale nie dłużej.
Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec 30-35 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Czekoladę posiekać, włożyć ją do miseczki, wlać mleko i podgrzać w garnuszku prawie do wrzenia. Wymieszać do powstania gęstej polewy. Polać ciasto czekoladą, rozsmarować ją równomiernie, posypać orzechami.