Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki nie są zbyt popularne w wypiekach a szkoda, bo jesień zawsze przynosi ich urodzaj:). Ciasto jest wilgotne i mocno czekoladowe. Ten smak przełamuje wierzchnia warstwa bitej śmietany.
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 27
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7184
Polecam.
Odsłon: 1754
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 27
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7184
Polecam.
Odsłon: 1754
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Składniki
Miękkie masło miksujemy z cukrem do powstania gładkiego puchu. Nie przerywając miksowania dodajemy po 1 jajku. Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy. Miksujemy tylko do połączenia składników.
Ciasto wylewamy na tortownicę 22cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy obrane i pokrojone w ćwiartki gruszki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40-50 minut. Wyciągamy z piekarnika, studzimy.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem do powstania sztywnej piany. Bitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta, posypujemy ulubionymi posypkami.