Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z czekoladowym kremem budyniowym, pokrojonymi kawałkami czekolady i biszkoptowym cieście z kakao. Całkiem fajny kontrast, ciężki intensywny czekoladowy smak z galaretką o owocowym smaku i zatopionymi w niej biszkoptami.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5339
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5339
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku,wreszcie delikatnie wymieszać z przesianą mąką i proszkiem i kakao. Wyłożyć ciasto na blachę 25x36 cm i piec około 15-20 min w temp 180 stopni do suchego patyczka.
Budyń przygotować według przepisu na paczce z podanej ilości mleka i c wystudzić (może być ciepłe) .Do utartego masła z cukrem dodawać po po trochu budyniu i ubijać. Na koniec dać pokrojoną w kostkę czekoladę i wymieszać łyżką.
Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki przegotowanej gorącej wody i odstawić.
Na biszkopt nałożyć cały krem. Położyć na nim biszkopty jeden obok drugiego. Lekko je docisnąć. Ciasto zalać tężejącą galaretką . Włożyc do lodowki aby galaretka stężała.