Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na niecodzienne ciasto z cukinią, które jest proste i szybkie w przygotowaniu – miękkie, sprężyste i intensywnie czekoladowe :) Więcej na www.smacznebodomowe.pl
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1008
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1008
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
• Cukinie obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy sól, ostawiamy na kilka minut, a następnie odciskamy nadmiar wody • Jajka ubijamy z cukrem przez około 10 minut do uzyskania puszystej piany, następnie powoli wlewamy olej ciągle miksując • Do masy jajecznej dodajemy tartą cukinię i mieszamy • W osobnej misie mieszamy suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia i kakao
• Mieszankę suchych składników dodajemy porcjami do masy jajecznej z cukinią, całość mieszamy łyżką, uzyskamy gęste ciastko, • które przekładamy do tortownicy • Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut • Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem