Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesteście wielbicielami czekolady? A może szukacie pomysłu na pyszny, prosty deser? Jeśli tak, przygotujcie ciasto czekoladowe w 15 minut według tego przepisu. Chwila roboty i gotowe! Jak przygotować ciasto czekoladowe w 15 minut? Cały proces przygotowania ciasta sprowadza się do połączenia wszystkich składników w misce, zaczynając od masła, jajek i cukru, kończąc na mące, mleku, proszku do pieczenia i kakao. Zmiksowane ciasto następnie należy przelać do formy i wstawić do pieca. Ile piec ciasto czekoladowe? Wszystko zależy od mocy piekarnika i wielkości blaszki. Ciasto czekoladowe możemy upiec w dwóch keksówkach o wymiarach 35 x 12 cm lub jednej, prostokątnej formie o wymiarach 25 x 36 cm . Blaszkę z ciastem czekoladowym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu). Ciasto pieczemy przez około 45 minut. Przed końcem pieczenia warto w cieście zanurzyć patyczek do szaszłyków i sprawdzić, czy jest odpowiednio wypieczone. Surowe ciasto przyklei się do patyczka. Jak udekorować ciasto czekoladowe? Ciasto czekoladowe w 15 minut nie wymaga żadnej dekoracji. Jeśli jednak chcemy uatrakcyjnić jego wygląd i smak, warto przygotować polewę z gorzkiej czekolady, którą polejemy górę naszego wypieku.
mikser, dwie keksówki 35 x 12 cm
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 256
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2424
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 415
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 256
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2424
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 415
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Składniki
Miękkie masło przełóż do miski. Ubij mikserem na puszystą masę. W trakcie miksowania do masła dodawaj stopniowo cukier, wbijaj po jednym jajku. Odstaw mikser na bok. Do powstałej masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wlej szklankę mleka. Składniki początkowo wymieszaj, następnie zmiksuj do połączenia.
Blaszkę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto czekoladowe przelej do formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Ciasto czekoladowe piecz przez około 45 minut (do suchego patyczka).