Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto czekoladowe"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 28
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 28
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym żółtku. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wlej nalewkę i wymieszaj. Białka ubij z solą, dodaj do masy i ponownie wymieszaj. Czekoladę zetrzyj na tarce i dodaj do ciasta.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej połowę ciasta i posyp połową malin. W ten sam sposób utwórz drugą warstwę. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Wyjmij i ostudź.
W małym garnuszku rozpuść margarynę z mlekiem, kakao i cukrem pudrem. Podgrzewaj kilka minut, mieszając.
Polej ciasto chłodną polewą. Udekoruj je jeżynami i malinami.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV