Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto biszkoptowe z masą śmietankową i galaretką cytrynową.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Biszkopt; Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i żółtka ciagle ubijając masę. Do masy wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy. Blaszkę 36 cm x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Wystudzony, przekroić na 2 blaty. Trzy galaretki cytrynowe rozpuszczamy wg wskazówek na opakowaniu i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia i stężenia galaretek. Masa; Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody. Studzimy. Śnieżkę ubijamy z mlekiem na sztywno, dodajemy ostudzoną galaretkę do masy i mieszamy. Stężone galaretki kroimy w kosteczkę. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Herbatę zaparzamy i studzimy. Dodajemy sok z cytryny. Nasączamy blaty biszkoptu. Wykładamy masę na blat biszkoptu i przykrywamy drugim. Schładzamy w lodówce. Smacznego ;)