Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis, smaczne soczyste ciasto. Jabłka otulone ciastem cytrynowym.
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 287
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 125
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 287
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 125
Składniki
Do jednej miski: jajka, mleko, olej, sok z cytryny dokładnie połączyć.
Do drugiej miski: przesiana mąka, proszek do pieczenia, cukier, skórka z cytryny dokładnie wymieszać.
Jabłka ze skórką pokroić w półplasterki .
Do suchych składników dodać mokre, dokładnie ale w miarę krótko mieszać.
Keksówkę wysmarować tłuszczem , wylać połowę ciasta, wyłożyć pionowo jabłka skórką do góry. Wlać resztę ciasta.
Wstawić do nagrzanego 180 st. piekarnika. Piec ok 40 min. do tzw. suchego patyczka.
Zrobić lukier, sok wymieszać z cukrem pudrem ( lejąca konsystencja, ale nie za rzadka ).Wystudzone ciasto polać lukrem. Smacznego:)